Morgen gaat de zomertijd weer in, klok een uur vooruit

De zomertijd is ingegaan en dus is de klok vannacht om 03:00 uur om 2:00 uur vooruit gegaan. Daarom slapen jullie een uurtje minder dan normaal.

Zomertijd is ingegaan, dus het is ‘s avonds een uur langer licht

Toen de zomertijd eenmaal was uitgevonden en verteld dat we konden profiteren van langere daglichturen en minder licht nodig hadden. Door de klok te verzetten is er meer duisternis in de ochtend en meer licht in de avond.

Veel mensen denken dat de energie die we besparen in de zomertijd hopeloos is, terwijl dat niet zo is.Veel mensen zeggen ook fysiek gestoord te zijn door de aanpassing, omdat het de biologische klok verstoort.

Dit komt doordat veel mensen minder slapen en de volgende dag vermoeider zijn. Wat slecht kan zijn voor je gezondheid.

 

Wat kun je doen om zo min mogelijk last te hebben van het verzetten van de klok?

  • U dient zich aan uw vaste schema te houden. Eet op hetzelfde tijdstip en ga vooral op hetzelfde tijdstip naar bed als je ‘s avonds na de klokwisseling gewend bent. Ook al ben je nog niet moe omdat je een uur hebt gemist.
  • Sporten in de buitenlucht zou je recht moeten geven; Bijvoorbeeld sporten, wandelen, spelen en fietsen. bij voorkeur in de ochtend.
  • Probeer in de maanden met de langste dagen niet te lang buiten te blijven. Sterker nog, je mag minimaal twee uur voordat je gaat slapen niet aan daglicht worden blootgesteld.
  • U dient verduisteringsgordijnen te gebruiken. Zo is het ‘s nachts donker in je slaapkamer en heb je geen last van het ochtendlicht als je toch wilt slapen.

Leave a Comment